top of page
  • heidi711

Kleine stapjes vooruit. Slow but steady.


Jeuj, ik heb een beslissing genomen!!

Ik heb beslist om de producten die ik zelf gebruik tijdens mijn yogapractice of -lessen, ook aan te bieden op mijn website. Omdat ik daar 200% achter sta. Ah ja, want anders zou ik ze natuurlijk zelf niet gebruiken. Alles wat je kan kopen op mijn website, is bovendien van Belgische makelij. Van kleine ondernemers zoals ik. Van mensen waar ik mee praat en vragen aan stel. Vaak van vrouwen die ook proberen een eigen business van de grond te krijgen. Op een eerlijke, authentieke, creatieve en duurzame manier.


Mijn eerste samenwerking is met GuuzMind. En die is er gekomen tijdens mijn zoektocht voor goede yogamatjes voor mijn kids. Weken heb ik gezocht, vergeleken en onderzocht. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een merk dat ik niet kende. GuuzMind dus. Ik kocht er 2 matjes, het design mochten mijn dochters zelf kiezen. En toen kwam de levering. Aan huis. Persoonlijk. Door de schoonmama van Julie. Julie is de oprichter van GuuzMind, Belgische in hart en nieren en verhuisd naar Zwitserland. Haar schoonmama woont niet zo ver van mij en had beslist om de 2 yogamatjes met de fiets te brengen. Heerlijk. De doos openen, was een bevestiging van de juiste keuze. De reden waarom kan je op de foto’s zien in de Slow/Living shop. De filosofie van GuuzMind is één van de redenen waarom ik voor de matjes koos.

Ondertussen zat er een bericht van Julie in mijn mailbox, om me te bedanken, maar vooral om te vragen hoe ik haar matjes had gevonden en de reden waarom ik voor haar had gekozen.

Die redenen geef ik jou ook graag even mee:

  • Ik zocht in de eerste plaats een matje dat makkelijk mee te nemen is. Mijn jongste dochter Léo is 3,5 en sukkelt soms wat met het dragen van een grotere, opgerolde yogamat. Daarom koos ik voor de dunne foldable matjes. Daar zit een erg mooi zakje bij waar je ze opgeplooid in kan opbergen. Het zakje is groot genoeg om alle andere yoga attributen in te steken die we gebruiken en maken in de kinderyoga: ons yogaboekje, onze mala, onze krachtsteen, onze knutsels, … Dus voila, Léo kan nu zonder grommelen zelf haar yogamatje pakken, vasthouden en meenemen zonder over haar voeten te struikelen. Win win!

  • Ik zocht een matje op kindermaat, letterlijk dan. Niet te groot maar zeker ook niet te klein. Het moet hen tijdens de yoga een cocon-gevoel geven. Een grote mat daar ‘verdrinken’ ze vaak in. De yogamatjes van GuuzMind hebben net de juiste grootte waardoor kinderen zich veilig en geborgen voelen tijdens de yogalesjes. Een klein veilig nestje. Klinkt onnozel, maar geloof mij, dat soort dingen zijn belangrijker dan je denkt. Kinderen brengen meestal duizend knuffels en teddyberen mee naar de yogales, vooral om hun matje mee te decoreren en hun nestje gezellig en veilig te maken.

  • ‘Duurzaam én ecologisch’ was misschien wel mijn grootste voorwaarde. Ik wou vooral geen matje in ‘ongezond’ materiaal. Mijn kinderen liggen met hun gezichtje op een yogamat, soms zelfs met hun tong (vraag maar niet waarom), blote voetjes, blote benen. Niet onbelangrijk dat het voor hun huid ook gezond is. De matjes zijn gemaakt in materiaal dat vrij is van PVC, siliconen en ftalaten. Halleluja! Het natuurlijk rubber wordt op een milieuvriendelijke manier verkregen. Check! De prints op de matjes zijn met waterbased inkt gemaakt. Yes! De verpakkingsdozen zijn gerecycleerd. En zo kan ik nog wel even verdergaan. Maar dan, het schoonste van al: met elk yogamatje steunt GuuzMind een goed doel voor kinderen tussen 10 en 14. De kers op de taart.

  • De matjes moesten makkelijk te onderhouden zijn. Tijdens de yogalessen knutselen we vaak en dan gebeuren er al eens ongelukjes met verf of kleurstiften. Ik heb de 2 foldable matjes van mijn meisjes ondertussen al enkele keren gewassen in het wasmachine op 30° en ze zien er nog exact hetzelfde uit. De matjes bedoel ik.

  • En als laatste vind ik het toch ook wel belangrijk dat het design van het yogamatje leuk is, niet te schreeuwerig. De zelfontworpen designs van GuuzMind zijn erg mooi. Je kan kiezen uit 6 verschillende ontwerpen.

Eerlijk gekocht, getest en goedgekeurd dus!

De yogamatjes van GuuzMind passen perfect in wat ik met Slow/Living wil neerzetten. Punt.


Als je graag de matjes wilt bekijken en uittesten: je bent altijd welkom tijdens mijn yogalesjes in Grasheide (data van de lessen vind je hier, laat me even weten als je graag langskomt). Of je springt eens binnen in ons zwart hoevehuisje in Haacht. Je krijgt zelfs een tas koffie of thee.


En oh ja, je kan kiezen tussen een dun opplooibaar matje of een dikker opgerold matje (kindermaat). Beide in verschillende designs. Bij het opgerolde matje krijg je gratis een draagzak om je mat in op te bergen met enkele viltstiften erbij zodat je je zakje kan personaliseren. Bij de opplooibare zit een zijdezacht zakje met handvat, makkelijk mee te nemen dus.


Wil je meer weten over Julie en haar mooi merk, hier kan je er alles over lezen.


Heidi
203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het gesprek

Kommentare


bottom of page